Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sport pro děti, dospělé i seniory

Letos 16. března oslavilo multifunkční sportovní centrum Jeremi již čtvrté narozeniny. Nejen obyvatelé městské části Praha 13 si mohli přijít za symbolické ceny vyzkoušet různé sporty a aktivity, ke kterým se v dnešní uspěchané době třeba jen tak nedostanou. Program byl zaměřen i na rodiny s dětmi tak, aby si opravdu každý přišel na své. Zdarma se konaly squashové i badmintonové turnaje pro hráče všech úrovní a kategorií. Akce byla doprovázena i bohatou nabídkou občerstvení z nově otevřené restaurace a na závěr hudební zábavou a společenským programem.

Vize a cíle sportovního centra a klubu Jeremi jsou především podpora sportu a tělesné výchovy a šíření sportovního povědomí i mezi děti a mládež. Činnost je směrována tak, aby děti z Prahy 13 trávily co nejvíce svůj volný čas sportovní aktivitou. Proto se centrum rozhodlo spolupracovat i s místními základními školami. Žáci přicházejí a v rámci tělesné výchovy si mohou zahrát squash, stolní tenis nebo badminton. Tato spolupráce trvá již několik let a pro úspěch a oblíbenost bude určitě i nadále pokračovat.

Děti ve věku od šesti let mohou ovšem sportovní centrum navštěvovat i ve volném čase. Každý všední den jsou pro ně otevřeny školičky squashe, badmintonu, horolezecké stěny a nově i MMA a boxu. V období jarních a letních prázdnin probíhají všestranné sportovní kempy, lépe řečeno příměstské tábory. Co pro své dítě udělat víc, než mu naplánovat sportovně nabité zábavné prázdniny, kde si pod vedením profesionálních trenérů vyzkouší mnoho sportů a potká nové kamarády.

Díky spolupráci s městskou částí Praha 13 podporuje Jeremi sport i rehabilitační cvičení pro seniory. Lekce probíhají pravidelně každý týden a jsou vedeny zkušenou trenérkou, proto je podpora pohybu a zdraví velmi účinná. Pro velký úspěch se tyto lekce budou do budoucna rozšiřovat o cvičení pro pokročilé.

Konceptem multifunkčního centra Jeremi je podporovat sport pro veřejnost a vytvářet takové podmínky, které optimálně vyhovují všem návštěvníkům. Tím se rozumějí i doplňkové služby, které je možné v místě využít. Zákazníci mohou využít welness, solárium, restauraci se zahrádkou, kadeřnictví, ski a cyklo servis, prodejnu se sportovním zbožím, cestovní kancelář specializovanou na aktivní dovolenou, zámečnictví atd.

Sportovní centrum Jeremi napomáhá svojí pestrou sportovní nabídkou a možnostmi rozvoji veřejného života a zdraví místních obyvatel. Každý se sportovním duchem je zde vítán a zajisté si vybere ten svůj sport a užije si čas zde strávený podle svých představ.

Více na www.jeremi.cz, Facebooku: Jeremi sport.

Dominik Šácha