Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Teď už je v country nebi

V pátek 15. března v pravé poledne se ve Strašnickém krematoriu konalo poslední rozloučení s legendou české country, zpěvákem, textařem a skladatelem skupiny Greenhorns, později Zelenáči, Mirkem Hoffmannem, který v úterý 12. března ve věku nedožitých 84 let odešel do muzikantského nebe. Zemřel ve svém domě ve Stodůlkách, tiše, obklopen rodinou.

Na poslední cestě ho vyprovodily dcery Alice a Andrea se svými rodinami. Pietního aktu se zúčastnili starosta naší městské části a bývalý bubeník skupiny Screwballs David Vodrážka, kamarád a předchozí starosta Prahy 13 Petr Bratský, muzikant Milan Krbec, kolega a dlouholetý spoluhráč Tomáš Linka, herci Igor Bareš a Ctirad Götz, bývalý houslista skupiny Plavci Jiří Weiser a desítky jeho fanoušků, kolegů a přátel. Mezi těmi, kteří se ujali smutečního projevu, byl i Milan Schmidt, moderátor z Country radia.

Na závěr důstojného a emotivního obřadu se krematoriem rozezněly tóny nejznámějších Mirkových písní, včetně poslední – Byl jsem v country nebi. Mirku, máme tě ve svých srdcích, kde zůstaneš napořád!

Rozhovor s panem Mirkem Hoffmannem z května roku 2015 si můžete připomenout na webu Prahy 13 http://stop.p13.cz/cs/kveten-2015/drsnak-s-hlasem-medovym/5139/.

Michala Králová