Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Hrdá škola očima deváťáků

Naše Základní škola s RVJ Bronzová se zapojila do projektu Hrdá škola. S ním přišly tematické dny s nevšedními aktivitami. V nelehké covidové době to bylo vítaným zpestřením.
Odstartovali jsme Modrým dnem. Je prima, že kolektiv žáků 9.A se dokáže shodnout, spolupracovat a zadaná témata bere s nadhledem a humorem. Překvapili jsme sami sebe i ostatní. Od té doby si kromě možnosti být kreativní užíváme také legraci. Nenechala nás v tom ani naše třídní učitelka s paní asistentkou, stranou nezůstávají ani třídní maskoti. Kočičku a plyšáka Bombase zdobí vždy stylově barevné doplňky podle zadání.
Stejně skvělý byl i Teplákový den, kdy jsme s úsměvem zasedli do lavic v pohodlném oblečení. Dobrou náladu podpořila i vytvořená hesla Bez tepláků ani ránu, Tepláky jsou nejlepší aj.
Asi nejzábavnější byl Týden netradičních barev, který začal Valentýnským dnem ve vlastní režii. Oblečení v růžové a červené, mašle ve vlasech, spousta srdíček i naše lidská srdce plná přátelství a lásky...
Letošní rok je pro nás, žáky deváté třídy, posledním společným v základní škole. Jednou budeme nad fotografiemi rádi vzpomínat na zlaté časy v „Bronzovce“.

Kolektiv žáků 9. A, Taťána Tomsová