Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Velikonoční stezka za beranem Jošuou

Letos budou Velikonoce obzvlášť důležité. Nesou zprávu, že naděje je nade vším, co se v tomto světě děje. Dospělí i děti si to budou moct připomenout na Velikonoční stezce Školy Celým srdcem.
Na zhruba dvoukilometrové trase je rozmístěno osm zastavení, na každém si návštěvníci mohou přečíst kousek příběhu a získat jedno písmeno do tajenky. Tentokrát nás stezka vtáhne do velikonočního příběhu v netradičním zpracování. Jak by mohly vypadat velikonoční události, kdyby se odehrály v ovčí říši?
Ovečky Beka a Lydka vyrážejí hledat berana Jošuu, který už tři roky chodí krajinou a dělá zázraky. Ovečky by si moc přály, aby Jošua zařídil svobodu pro ovce v jejich ohradě. Ale když Jošuu konečně potkají, vypadá to, že jeho dny jsou spočítány. Jak v tom zazáří naděje? Dozví se ten, kdo dojde k poslednímu zastavení.
Stezku v Řeporyjích (začátek je u Ebrovy 10) si může mezi 10. – 18. dubnem projít každý sám, nebo se můžete přidat ke společné procházce s dětmi a učiteli ze Školy Celým srdcem a to na palmovou neděli 10. dubna od 14.30.
Křesťanská škola Celým srdcem připravuje velikonoční procházku v přírodě již druhým rokem. Více informací a registraci na letošní stezku najdete na www.celymsrdcem.cz.

Vítek Malý