Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nové zázemí pro hasiče

Ve středu 1. března byla symbolicky zahájena přístavba hasičské zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů v Třebonicích. Poklepání základního kamene se ujal starosta David Vodrážka. „Dobrovolní hasiči zajišťují pro obyvatele městské části velké množství aktivit a pro svou práci si zaslouží i důstojné zázemí. Nový objekt je koncipován jako multifunkční zázemí, kde hasiči budou mít kancelář, klubovnu, prostory pro školení a také pro pravidelné tréninky dětí a mládeže, kterým se dlouhodobě skvěle věnují,“ řekl starosta David Vodrážka.

Přístavba o velikosti 12 x 26,5 metru rozšíří současnou zbrojnici nejen o prostornou klubovnu, ale také o nové šatny a hygienické zázemí pro tréninky dobrovolných hasičů, které probíhají většinou venku v sousedním sportovním areálu. Zázemí bude sloužit jednotce i při držení pohotovostí v případě mimořádných událostí velkého rozsahu. V rámci dokončování přístavby dojde také na úpravy okolí a na výsadbu nových dřevin. Přístavba dobrovolným hasičům začne sloužit během příštího roku, investice ve výši 19,5 milionu korun bez DPH je hrazena magistrátem.

Sbor dobrovolných hasičů v Třebonicích má dlouhou historii a v současnosti sdružuje přibližně sto členů všech věkových kategorií. Dotované cvičení pro seniory Městská část Praha 13 spolu se sportovním centrem Jeremi dotuje pravidelné cvičení pro seniory, které se těší velkému zájmu. Senioři se tak pravidelně věnují sportovním aktivitám pod vedením profesionálních trenérů. Poukazy na cvičení předal zájemcům starosta David Vodrážka. Lekce pro seniory se ve sportovním centru Jeremi organizují již
Dobrovolní hasiči pomáhají u většiny mimořádných událostí, na které je vysílá operační středisko hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy. Zapojují se také do různých veřejných akcí na území Prahy 13 i celého hlavního města.

Lucie Steinerová