Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Soutěž v akrobacii

O víkendu 25. a 26. února 2023 se v KD Mlejn konal první ročník mezinárodní soutěže v akrobacii na zavěšeném kruhu Czech Aerial Hoop Open 2023. Do soutěže se přihlásilo více než dvě stě soutěžících z České republiky, ale také z Polska, Slovenska, Ukrajiny, Německa a dokonce i USA. Z nejobsazenější kategorie Junioři A Amatéři vybrala odborná porota 15 nejlepších, aby bylo možné soutěž kapacitně během víkendu uspořádat. Soutěž proběhla pod záštitou a s finanční podporou MČ Prahy 13.
„Velice nás potěšil zájem o první ročník soutěže. Abychom mohli nabídnout kvalitní ohodnocení porotou, museli jsme vyhlásit semifinále prostřednictvím zaslané videonahrávky pro jednu z kategorií. Ve finále se nakonec představilo téměř 180 soutěžních čísel, od dětí od 6 let, přes juniory, dospělé, až po Masters 40+,“ popisuje Zuzana Klokočníková, organizátorka soutěže.
Soutěžilo se sólo, ale také ve dvojici. Jediný přihlášený muž se bohužel ze zdravotních důvodů omluvil, a tak se soutěže zúčastnily pouze ženy a dívky rozdělené kromě věku také podle úrovně výkonnosti na amatérky, profesionálky a nejvyšší Elite.
Pro některé soutěžící byl Czech Aerial Hoop Open generálkou před červnovým Czech Pole Sport Open, ze kterého se soutěžící elitní divize mohou kvalifikovat na říjnové IPSF Mistrovství světa v Polsku.

Daniela Čaloudová