Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bezpečná třináctka potřinácté

Velká přehlídka bezpečnostních a záchranných složek Bezpečná třináctka se letos konala ve čtvrtek 16. dubna. Na Slunečním náměstí předvedli svá vozidla, výstroj a výzbroj příslušníci Policie ČR, strážníci Městské policie, profesionální i dobrovolní hasiči, záchranáři, vojenští policisté i vojáci. Městská část ve spolupráci se Zemskou nevládní organizací České republiky pořádala akci již potřinácté.
Návštěvníky přivítal starosta David Vodrážka se svými zástupci a vrchním komisařem Adamem Hendrychem z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru. Poté starosta předal učitelkám ze sedmi místních školek reflexní vestičky pro děti. V zájmu zvýšení bezpečnosti dětí zakoupila radnice mateřským školám celkem 700 vestiček.

Kromě dětí ze školek přilákalo krásné počasí na náměstí také množství dalších diváků, kteří si se zájmem prohlédli hasičská auta, zbraně, policejní vrtulník, nemocniční kamion pražské záchranky Golem nebo pásového robota policejních pyrotechniků. Brilantním výcvikem svých svěřenců se pochlubili psovodi Městské policie a ochranné služby z letiště. Předvedl se jízdní oddíl Městské policie a nechyběla ukázka první pomoci v režii Českého červeného kříže. Děti si užily soutěže a oblíbenou laserovou a airsoftovou střelnici.

Samuel Truschka