Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Poděkování za dlouholetou práci ve školství

Celkem 23 zasloužilých učitelek ocenil 25. března na radnici starosta David Vodrážka se svojí zástupkyní Marcelou Plesníkovou, která má školství v působnosti, a předsedou výboru pro výchovu a vzdělávání Vítem Bobysudem. Slavnostní setkání u příležitosti výročí narození Jana Amose Komenského pořádá městská část již od roku 2009. „Oceněno dnes bude 23 pedagogů, ale poděkování náleží všem učitelkám a učitelům základních a mateřských škol v Praze 13 bez výjimky,“ řekl mimo jiné starosta David Vodrážka. „Komenský by se divil, jaké požadavky jsou dnes na učitele kladeny a kolik různých papírů musí vyplňovat. Přesto se najde spousta nadšenců, kteří se pro toto povolání rozhodli a věnují mu své nadání i většinu času. Důkazem toho jste vy všichni. Patříte k učitelům, kteří si nechodí jen „odučit“ své hodiny, ale přidáváte i něco navíc ze sebe. Jsme na vaší straně a držíme vám palce. Děkuji za vaši práci pro Prahu 13.“

Mezi oceněnými bylo 20 učitelek mateřských a základních škol, dvě ředitelky mateřských škol a jedna vychovatelka. Všechny působí v Praze 13 déle než 15 let. Obdržely plaketu J. A. Komenského s čestným uznáním a finanční dar. Na závěr byl připraven přípitek a malé pohoštění.
Praha 13 je zřizovatelem 10 základních a 21 mateřských škol. Základní školy mají v tomto školním roce dohromady přes 4 850 žáků, mateřské školy se starají o více než 2 300 dětí.

Samuel Truschka