Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pošta na Lužinách opět v provozu

V pondělí 13. dubna byla po téměř třech letech znovu otevřena po- bočka České pošty v Obchodním centru Lužiny. Zcela novou moderní úřadovnu slavnostně uvedli do provozu Hana Tmejová, ředitelka pobočkové sítě České pošty v regionu Praha, starosta David Vodrážka, manažer OC Lužiny Ondřej Stromajer a další hosté.
„Obnovení pošty velmi vítám a děkuji všem, kdo se na jejím zprovoznění podíleli,“ říká starosta Prahy 13 David Vodrážka. „Městská část se 60 000 obyvateli má konečně opět k dispozici čtyři pošty. Pro obyvatele Lužin i celé Prahy 13 je to velký přínos.“

Pošta v 1. patře obchodního centra má tři přepážky, na kterých poskytuje veškeré poštovní služby včetně ukládání balíkových a listovních zásilek a Czech Pointu. Otvírací doba pošty je v pracovní dny od 8.00 do 18.00, v sobotu od 9.00 do 13.00.
Pošta byla uzavřena od srpna 2012 v souvislosti s rekonstrukcí celého objektu, kterou realizoval vlastník obchodního centra. Radnice Prahy 13 rekonstrukci od začátku podporovala. Nadále však důrazně odmítá developerský záměr, podle kterého by k budově obchodního centra mělo být přistavěno několik výškových objektů. Záměr v současné době posuzuje Magistrát hl. města Prahy.

Samuel Truschka