Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Varujeme před podvodnými prodejci

Ředitel Městské policie v Praze 13 nás informoval o případu podomního prodejce, kterým se zabývali strážníci. Nabízel totiž montáž zařízení regulujícího spotřebu vody a tvrdil, že jedná jménem nebo se souhlasem MČ Praha 13. Zdůrazňujeme, že radnice ŽÁDNÉMU prodejci záštitu ani doporučení neposkytuje. Pokud se prodejce zaštiťuje úřadem nebo městskou částí, klame klienty. Podobné případy zaznamenala správcovská firma Centra. Prodejce nabízel předražené spořiče vody s tím, že ho správcovská firma objednala. Pamatujte, že nemusíte nikomu otvírat, pokud o služby či zboží nemáte zájem. Dobře si rozmyslete, zda prodejci otevřete či ho dokonce pustíte do bytu. Za prodejce nebo pracovníky služeb se bohužel mnohdy vydávají také různí podvodníci, tipaři a zloději.
Před falešnými kontrolory varoval v polovině dubna také mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací. Lidé, vydávající se za zaměstnance společnosti Veolia a nabízející neexistující služby, se tentokrát objevili na sídlišti Stodůlky. „Scénář je stále stejný. Falešný průkaz a nabídka měření tlaku vody uvnitř bytové jednotky. Tedy služby, kterou vůbec nenabízíme,“ informoval mluvčí PVK Tomáš Mrázek. „Nejlepší ochrana je jednoduchá. Nikoho takového do svého bytu nepouštějte a veškeré nabídky si ověřujte.“ Informace o všech službách či probíhajících akcích získají klienti PVK na zákaznické lince 840 111 112 na www.pvk.cz nebo v zákaznickém centru na adrese Dykova 3 v Praze 10.
Zejména seniory ujišťujeme, že není nezdvořilé odmítnout otevřít člověku, kterého neznáte. Pokud bude nezvaný návštěvník neodbytný nebo agresivní, můžete zavolat Městskou policii na linku 156.

-red-