Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku květen 2016

  • V posledních letech se za nemalé peníze rekonstruují a zateplují fasády bytových domů stodůleckého sídliště. Bohužel mnohé nově opravené fasády nebo vstupní dveře domů poškozují sprejeři. Zde jsou případy za prvních pět dubnových dnů: Mezi 4. a 5. dubnem poškodili sprejeři fasády dvou domů v ulici Brdičkova, ve dnech 1. až 2. dubna byla nečitelným nápisem o rozměru 7 x 2,4 m poničena sprejem fasáda v ulici Fantova. Dne 4. nebo 5. dubna v Hostinského ulici zase dosud neznámý pachatel vypáčil vstupní kovové dveře panelového domu a poškodil jak zárubně, tak i zámek. Jen v těchto třech uvedených případech byla škoda vyčíslena na téměř 100 000 Kč. Pokud budete svědky podobného jednání, zavolejte hlídku státní nebo městské policie, zabráníte tak vzniku dalších určitě zbytečných škod.
  • Nezjištěný pachatel využil 2. dubna v ranních hodinách mezi stanicemi metra Smíchovské nádraží – Lužiny nepozornosti a podnapilosti ženy a z kapsy bundy jí odcizil černou látkovou peněženku s doklady a platební kartou.
  • V noci z 31. března na 1. dubna rozbil nezjištěný pachatel v podzemní garáži domu ve Wiedermannově ulici výplň zadního okna u osobního vozidla a odcizil z něj batoh s věcmi. Majiteli tak způsobil škodu asi za 5 000 Kč.
  • Neznámý pachatel v noci z 31. března na 1. dubna rozbil v ulici K zahrádkám výplň pátých zadních dveří u osobního vozidla a odcizil z něj batoh a tenisové rakety. Škoda je téměř 40 000 Kč.
  • Dne 11. dubna v časných ranních hodinách se zatím nezjištěný pachatel dostal nezamčenými vstupními dveřmi do bytu a odnesl si finanční hotovost ve výši 20 000 Kč. Při krádeži se choval tak tiše, že ani nevzbudil uživatele bytu, kteří tam v té době spali.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra