Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Online aukce obrazů pomohla lidem s hendikepem

Celý březen se všichni, kteří chtěli finančně podpořit Diakonii Praha, mohli zúčastnit dražby uměleckých děl českých akademických malířů a zakoupením obrazů tak podpořit projekt obnovy zahrady střediska Diakonie, kterou využívají děti a mladí dospělí s mentálním nebo kombinovaným postižením. Dražené obrazy byly poslední březnový týden vystaveny na radnici Prahy 13, kde si je mohli zájemci prohlédnout a případně se rozhodnout dražby zúčastnit. Akci s názvem Poklady z podpalubí zaštítil starosta David Vodrážka.

Samotnou dražbou obrazů však možnost pomoci nekončila. V sobotu 1. dubna celou akci slavnostně zakončil bazar oblečení v prostorách střediska Diakonie Praha. Celkový výtěžek z prodeje obrazů a bazaru oblečení byl vyčíslen na částku 45 512 Kč. Část z výtěžku poputuje na podporu projektu obnovy zahrady pracoviště Diakonie ve Stodůlkách, zbytek finančních prostředků pak bude využit na rekreační letní pobyt hendikepovaných klientů.

Diakonie Praha je organizace poskytující sociální služby lidem s mentálním či kombinovaným postižením. V současné době podporuje 250 rodin s dětmi a mladými dospělými.

Eva Libigerová