Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vrcholový mládežnický volejbal na třináctce

VolleyTeam ČZU Praha, mající svoji základnu ve sportovní hale v Bellušově ulici na Lužinách, patří již řadu let k naprosté špičce chlapeckého volejbalu v ČR. Je největší zásobárnou českých reprezentací v kategorii kadetů a juniorů, naši odchovanci jsou pravidelně nominováni i do dospělé reprezentace.

Březen je pro nás každoročně měsícem konfrontací se zbytkem celé republiky. Vrcholí závěrečné finálové turnaje o tituly mistrů ČR. Ve dnech 2.–5. 3. proběhl za účasti osmi nejlepších družstev z celé republiky finálový turnaj Extraligy kadetů v Nymburce, který ovládli pražští kadeti z VolleyTeam ČZU Praha. Své soupeře doslova válcovali a za svůj výkon získali titul mistra ČR ve volejbale kadetů a zároveň čtyři individuální ocenění: Radek Baláž – nejlepší blokař, Michal Roháček – nejlépe přihrávající hráč, Matyáš Džavoronok – nejlepší nahrávač a Jan Svoboda největší osobnost turnaje. Další soutěží, která měla svůj závěr, byl tradiční Český pohár žáků. Vítězný VolleyTeam ČZU Praha si 1. místem vybojoval i právo startu na květnových žákovských přeborech ČR.

Naprostým vrcholem chlapeckých mládežnických soutěží je finálový turnaj Extraligy juniorů, do kterého postoupilo 8 nejlepších extraligových týmů. Konal se ve dnech 23.–26. 3. ve sportovní hale v Bellušově 1877. Všechny zápasy se hrály před zaplněnými tribunami a měly úžasnou atmosféru a vynikající sportovní úroveň. Nedělní finálový zápas mezi VolleyTeam ČZU Praha a Volejbal Brno byl za přítomnosti starosty Davida Vodrážky, předsedy klubu Jiřího Olšiaka, vrcholných zástupců Českého volejbalového svazu a dalších pozvaných hostů zahájen státní hymnou. Obě družstva předváděla vrcholný volejbal, který diváky zvedal ze sedadel. Vítězem a mistrem ČR se stalo družstvo mladíků z Prahy 13 – VolleyTeam ČZU Praha. Velká gratulace.

Děkujeme kolektivu trenérů, funkcionářů a organizačních pracovníků VolleyTeam ČZU Praha za perfektní zvládnutí celé akce a za dlouhodobou systematickou práci s mládeží, která má opravdu smysl a při pohledu na aktivně sportující děti v halách a tělocvičnách Prahy 13 přináší potěšení. Více na www.volleyteam.cz, Facebook: volleyteam ČZU Praha.

Miloš Kočka, sportovní manažer klubu