Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

První Ideathon v České republice

Praha 13 pořádá 1. a 2. června v prostorách KD Mlejn, Kovářova 1615/4, Stodůlky, první Ideathon v České republice. Zveme všechny zájemce – zúčastnit se můžete jako jednotlivec nebo jako soutěžící v tříčlenném týmu. Jde o jedinečnou příležitost, jak ovlivnit chod města. Nejlepší nápad vyhraje elektrokolo.

Co je Ideathon? Inovační maraton, který trvá 24 hodin. Studenti, profesionálové a občané s nápady spolu s odborníky hledají nová řešení problémů, které Prahu 13 trápí. Účastníci budou mít k dispozici mentory, kteří budou radit a pomáhat s návrhem řešení problému. Tématem prvního Ideathonu bude doprava, parkování, životní prostředí a technická infrastruktura na území MČ Prahy 13. Pokud máte zajímavé nápady a nebojíte se je představit odborné porotě po celodenní intenzivní práci, Ideathon je přesně pro vás. Vítězný tým získá hodnotnou cenu – 3x elektrokolo.

Chcete-li se dozvědět víc a zapojit se do projektu, přihlaste se na www.idea13.cz. Pozor, registrace bude otevřena jen do 20. května. Pořádáno ve spolupráci s Hlavním městem Prahou, ČVUT v Praze a CEE Hacks. Projekt je podpořen z Operačního programu Zaměstnanost.

Libor Hakl