Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Babočka kopřivová

Venku to kvete jako o závod, ale my jsme do májové rubriky žádnou z „rozkvetlých fotografií“ nevybrali. Zaujal nás totiž jeden z našich nejznámějších a nejkrásnějších motýlů babočka kopřivová. Snímek, kde nádherná modř oblohy ladí s barvou šeříku a motýlích křídel, pořídila paní Markéta Dočekalová.

Přesto, že je tento druh motýla rozšířený nejen po celé naší republice, jeho počty se díky neuváženým zásahům člověka do krajiny snižují. Zatím mezi ohrožené druhy nepatří, tak věřme, že se tak nikdy nestane.


Podaří-li se i vám udělat zajímavou fotografii (v rozlišení alespoň 300 dpi), zašlete ji do redakce STOPu na stop@p13.mepnet.cz, rádi ji zveřejníme. Mnozí si jistě všimli, že některé ze zaslaných snímků jsme použili jako fotografie ilustrační, jiné, pořízené na výšku, jsme dali i na titul. V případě, že si přejete, aby byla vaše fotografie použita výhradně v rubrice Vaším objektivem, uveďte to prosím v e-mailu. Zde ale mohou být kvůli grafické úpravě otištěny pouze fotografie pořízené na šířku. Za všechny snímky, které jste nám již poslali nebo je teprve pošlete, mnohokrát děkujeme. Je tady jaro a to je kouzelník s barvami, tak tu krásu nepropásněte.

Eva Černá