Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Denní stacionář dostal nový kabát

V pondělí 8. dubna jsme měli možnost přivítat v Denním stacionáři, který prošel na konci roku 2018 celkovou modernizací, pana starostu Davida Vodrážku a další hosty z řad zastupitelů městské části.


Všechny prostory byly vymalovány, byla dovybavena kuchyň, zakoupen nový funkční nábytek... Stacionář byl rovněž vybaven novými úložnými prostory, venkovním polohovatelným ratanovým nábytkem a mobilními zahrádkami, u kterých mohou pečovat o rostliny i imobilní klienti. Celkové náklady na modernizaci denního stacionáře, které středisko financovalo z příspěvku městské části, dosáhly téměř 200 000 Kč.


„Je bezesporu dobře, že došlo k dalšímu zkvalitnění prostor tohoto sociálního zařízení. Takové kroky a podporu služeb pro seniory bude  městská část vždy podporovat,“ řekl v této souvislosti starosta.  Denní stacionář je ambulantní registrovanou sociální službou, jejíž provoz je zajištěn v bezbariérových prostorách Střediska sociálních služeb Prahy 13. Pro klienty je otevřen ve všedních dnech od 8.00 do 16.30. Cílovou skupinou jsou senioři a osoby se zdravotním handicapem, žijící v Praze 13, kteří jsou ohroženi ztrátou soběstačnosti a nemohou nebo nechtějí být přes den sami. Více na www.sssp13.cz.

Martina Cveklová, zástupkyně ředitele Střediska sociálních služeb Prahy 13 pro sociální oblast