Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vyhlášení soutěže NEOBALENO

Dost bylo igelitových tašek – vyrob si vlastní

V rámci aktivit místní Agendy 21 jsme připravili projekt zaměřený na udržitelný rozvoj. Igelitové tašky vládnou světu a spolu s ostatním plastovým odpadem zamořují celou naši planetu. Zapojte se i vy a igelitovým taškám řekněte jednou provždy UŽ DOST! V rámci projektu chceme apelovat na odbourání igelitových tašek a nahradit je látkovými či z materiálů, které nejsou zátěží pro životní prostředí. Jde o dlouhou cestu k celkové změně, ale začít můžeme právě teď.

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo vyrobí nákupní tašku nebo sáček z trička, juty, bavlny, papíru... k běžnému užívání. Jednu fotografii svého výrobku (uveďte jméno, adresu, tel. spojení a věk) zašlete do 15. 9. 2019 na zelenkovah@p13.mepnet.cz nebo poštou na adresu ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 13, 158 00 Praha 13 – heslo: Dost bylo igelitových tašek.

Každý soutěžící obdrží slevový kupon na nákup v obchodě Neobaleno, Zázvorkova 25/3, Lužiny. Kromě okamžité slevy, budou kupony dále zařazeny do velkého slosování o ceny v hodnotě 5 000, 3 000 a 1 000 Kč. Obdržené fotografie budou vystaveny v prostorech radnice a zároveň postoupí do slosování o zajímavé ceny. Šancí na výhru je tedy několik.

Vít Bobysud, předseda výboru MA 21