Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Dne 9. 12. přijalo naše policejní oddělení oznámení muže, který zjistil, že mu dosud nezjištěný pachatel vybral 14. 11. z účtu u banky ve třech výběrech finanční hotovost 9 000 Kč. Místem výběru je adresa v New Yorku. Poškozený si není vědom ztráty nebo odcizení ani jiného možného zneužití své platební karty.
     
  • Na parkovišti vedle metra Luka se pachatel 8. 12. odpoledne vloupal bez známek poškození do Škody Octavie a odcizil zabudovaný integrovaný navigační systém Škoda. Vozidlo bylo zaparkované na parkovišti vedle metra Luka. Druhý den byl pachatel tohoto vloupání a dalších obdobných skutků policisty zadržen.
     
  • Dne 6. 12. těsně po půlnoci došlo na trase mezi obchodním centrem Luka a Řeporyjským náměstím ke krádeži osobních dokladů, platební karty a finanční hotovosti. Pachatel je odcizil muži, který je měl v pravé zadní kapse kalhot. Protože muž byl pod vlivem alkoholu a nevyloučil, že si mohl při své cestě i zdřímnout, bude další šetření složité.
     
  • Mezi 3. a 7. 12. došlo na Malé Ohradě k vloupání do zaparkované Octavie, odkud neznámý pachatel ze středového panelu demontoval a odcizil zabudovaný integrovaný navigační systém zn. Škoda Columbus. Majiteli vozidla tak způsobil odcizením a poškozením škodu ve výši cca 50 000 Kč.
     
  • Před domem v Amforové ulici došlo 6. 12. v odpoledních hodinách ke krádeži střešního boxu, namontovaného na osobním motorovém vozidle. Oznamovateli byla způsobena škoda ve výši cca 6 000 Kč.

Za Místní oddělení Policie ČR npor. Jaroslav Vondra