Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Žáci se mají kde poradit

Potřebuješ pomoct s úkolem? Nestíháš to, co jste probírali ve škole? Chceš si něco zopakovat a nemáš s kým? Tak přijď do knihovny! Každou středu od 16.00 do 18.00 najdeš v pobočce Městské knihovny Lužiny dobrovolníky, kteří ti pomůžou se vším, co budeš potřebovat. Nemusíš chodit pravidelně. Doraz jen když to potřebuješ nebo se ti to hodí. Nemusíš vyplňovat žádnou přihlášku, stíhat začátek ani zůstat do konce. Prostě přijď a zeptej se. Záleží na tobě.

Tak zní nabídka, kterou mohou žáci základních škol využít i v tomto školním roce. Městská knihovna ve spolupráci s neziskovou organizací Nová škola znovu rozjela úspěšný program pomoci se školní přípravou nazvaný Společně v knihovně.

Cílem programu je vytvořit z knihovny otevřené místo pro všechny děti, které potřebují pomoci (nejen) s přípravou do školy. Program je založen na propojení prostředí knihovny, žáků okolních základních škol a lidí, kteří jim chtějí pomáhat.

Více v knihovně, na www.novaskolaops.cz/spolecne-v-knihovne nebo u koordinátora programu Michala Kryla na tel. 737 544 773, michal.kryl@novaskolaops.cz.

-red-