Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Demačky obhájily mistrovský titul

Tanečnice TS DEMO si na listopadovém světovém šampionátu World dance artistic federation v Liberci vedly opravdu skvěle. V dětské věkové kategorii si se svou disco dance choreografií Amazonia vytančily absolutní vítězství a titul mistrů světa 2017.

Českou republiku i svůj tým zároveň skvěle reprezentovaly sólové disco tanečnice i dueta. Kristýnka Immer se v ohromné konkurenci 52 tanečnic z Polska, Ukrajiny, Francie, Estonska... stala vicemistryní světa v dětské kategorii. Do finále se mezi sedmičku nejlepších probojovala i Anička Kvietková. Kristýnka s Aničkou v kategorii duet obsadily 4. místo z osmnásti. V mini kategorii disca si 4. místo vytančila Natálka Vokatá a ve finále skončila na 6. místě Deniska Maulisová, a to z devatenácti konkurentek. Skvělé výkony ale předvedla i ostatní děvčata. Všem tanečnicím gratulujeme a děkujeme za úžasnou reprezentaci. Více na Fcb: TanecniSkupinaDEMO nebo na www.tanecniskupinademo.cz.

Taneční skupina DEMO byla založena v září 2011. Název skupiny vznikl z písmen tanečních stylů, kterým se skupina věnuje, a to disco dance, street dance a modern dance. V současné době působí v Praze 13, 5 a 4. Hlavním cílem skupiny je především radost z tance a efektivní využití volného času dětí jejich vzděláváním a rozšiřováním schopností a dovedností.

Jitka Žaloudková