Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z DENÍKU POLICIE ČR

  • Nezjištěný pachatel využil dne 27. listopadu v době kolem poledne nepozornosti ženy, která cestovala autobusem MHD. Mezi stanicemi Luka a Amforová jí z kapsy kabátu odcizil mobilní telefon v hodnotě 4 000 Kč.
  • Dne 26. listopadu odpoledne se otec rozhodl sledovat basketbalový zápas svého dítěte a vydal se do tělocvičny školní budovy, ve které zápas probíhal. Aby lépe viděl a mohl pořídit lepší fotografické záběry, vylezl si na žebřík a z výšky 4 metrů spadl. Dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu v dechu. Zraněný byl převezen na urgentní příjem FN Motol.
  • Nezjištěný pachatel odcizil v noci z 25. na 26. listopadu v baru v ulici Na Bělidle na Smíchově mobilní telefon Apple v hodnotě 24 000 Kč. Poškozený měl telefon v zipem zavřené kapse bundy, kterou měl po celou dobu na sobě.
  • V době mezi 15. až 25. listopadem odcizil nezjištěný pachatel zaparkované a zajištěné Volvo XC 90 černé barvy. Vozidlo, jehož hodnota byla vyčíslena na 180 000 Kč, bylo zaparkované v ulici Archeologická.
  • V době od večera 6. do rána 7. listopadu poškodil neznámý pachatel vozidlo Ford stříbrné barvy, zaparkované v Řeporyjích. Pachatel poškrábal okna a dveře vozidla a majiteli způsobil škodu 20 000 Kč.
  • Dne 23. listopadu odpoledne došlo na Pražském okruhu k požáru vozidla. Řidič jel ve chvíli, kdy si všiml, jak mu zpod kapoty motoru začínají šlehat plameny, v levém jízdním pruhu asi sto kilometrovou rychlostí. Vozidlo ihned bezpečně odstavil, zavolal na linku 150 a vyžádal si příjezd hasičů. Během čekání na jejich příjezd u něho zastavilo další auto, jehož řidič se marně snažil oheň uhasit. V hašení pokračovala i hlídka policie. Požár vozidla však dohasili až přivolaní hasiči. Ke zranění řidiče naštěstí nedošlo.
  • Dne 6. listopadu se na Místní oddělení PČR v Hostivaři dostavil muž, který tam oznámil, že si zakoupil mobilní telefon Samsung s nabíječkou za cenu 21 000 Kč. Ihned ho zprovoznil a telefon fungoval normálně. Po nějaké době však začal hlásit, že byl odcizen a fungovat přestal. Šetřením bylo zjištěno, že zmíněný telefon byl hlášený na místním oddělení ve Stodůlkách jako odcizený. Proto byl příslušným policistou jeho další provoz zablokován. Policisté z Hostivaře telefon, který jim oznamovatel musel vydat, odeslali na naše oddělení a my ho protokolárně vrátíme jeho původnímu majiteli. Ani oznamovatel ale nepřijde zkrátka. Prodejce mu peníze, za které odcizený telefon koupil, vrátí.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra