Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Starostova vánočka

V úterý 11. prosince dopoledne se školní jídelna FZŠ Mezi Školami rozvoněla čerstvě upečenými vánočkami. V 8 hodin se v jídelně sešla žákovská družstva tříd 2. stupně. Úkolem družstev bylo zaplést z devíti pramenů těsta klasickou českou vánočku.

Společně se žáky pletli své vánočky i místostarostka Marcela Plesníková, zastupitelka Pra hy 13 Yveta Kvapilová a ředitel školy. Zapletené vánočky po vykynutí kuchařky upekly a poté je ohodnotili žáci  1. stupně. Vítězné družstvo získalo jako hlavní cenu vánočku zapletenou ředitelem školy. Vánočku zapletenou Marcelou Plesníkovou předalo vítězné družstvo místostarostce přímo na radnici. Vánočky tří nejlepších žákovských družstev byly vydraženy na vánočních slavnostech, ostatní vánočky pak posloužily jako občerstvení.

Soutěž v pletení vánoček probíhá na FZŠ Mezi Školami již od roku 2005, za tu dobu se mnoho žáků naučilo plést vánočku a škola tak přispěla k tomu, aby tato dávná tradice nezanikla. Pro žáky je i důležité a inspirativní, když vidí při stejné práci, kterou dělají oni, ředitele a zástupce radnice Prahy 13. Zážitkem je pak pro vítězné družstvo návštěva pracovny místostarostky.

Petr Vodsloň, ředitel školy