Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku listopad 2008

  • V pátek 10. října v nočních hodinách proběhla pravidelná policejní akce našeho místního oddělení, zaměřená na vyhledávání hledaných nebo pohřešovaných osob. Během ní byly na oddělení předvedeny čtyři osoby, které nemohly na místě kontroly prokázat svou totožnost. Takových akcí bude do konce roku ještě několik, samozřejmě se zaměříme i na případné porušování zákazu podávání alkoholu mladistvým osobám.
  • V úterý 7. října došlo k nepochopitelnému vandalskému činu. Dosud nezjištěný pachatel poškodil v areálu Základní školy Kuncova bok nafukovací haly tak, že ho ve výšce dvou metrů v délce 40 cm prořízl. Způsobená škoda činí 50 000 Kč.
  • Že předmětem zájmu zloděje může být opravdu cokoli, dokládám případem z 25. září, kdy ze stavby nového stodůleckého sídliště zmizel kontejner. Zloděj tak majiteli způsobil škodu ve výši 25 000 Kč.

Na závěr už moje obehraná, ale stále platná výzva čtenářům. Mějte neustále své osobní věci pod kontrolou, při nákupech je v žádném případě nenechávejte v nákupních vozících. Při nakládání nákupu do zavazadlového prostoru zamykejte zbylé dveře vozidla, nenechávejte ani na chvíli vozidlo otevřené a bez dozoru (například v době, kdy vracíte nákupní vozík na jeho místo). Zkontrolujte si zabezpečení své sklepní kóje.

npor. Jaroslav Vondra, MOP Stodůlky