Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Slovo šéfredaktora listopad 2016

Vážení čtenáři,

podzim je v plném proudu a slunečné dny se střídají s deštivými jako na houpačce. My se ale ve STOPu ještě vracíme ke sportovním a společenským akcím Festivalu volného času Prahy 13, který letos skončil až 9. října. Významnou událostí uplynulého měsíce bylo také otevření Czech Photo Centre v Nových Butovicích. Nové centrum českých fotografů představuje Téma STOPu a upozorňuje na něj také fotka na obálce – plastika Trifot od sochaře Davida Černého, kterou někteří chválí, jiní kritizují, jak už to u uměleckých děl bývá. Výstavu snímků světově proslulých fotografů, která provoz centra zahájila, můžete navštívit ještě do konce listopadu. Výstava makrofotografií probíhá shodou okolností také ve Sportovním centru Jeremi (více na str. 33).
Starosta David Vodrážka odpovídá v Přímé lince na dotazy okolo parkování a výstavby nové školky. S novým stodůleckým farářem Radkem Tichým jsem si povídal o jeho zajímavé životní cestě, o víře i o aktivitách zdejší farnosti. Kolegyně Eva Černá zase rozmlouvala s talentovanou sportovkyní a učitelkou Pavlou Mrázovou, které už chybí jen krůček od toho, aby se stala světovou jedničkou mezi tenistkami v kategorii nad 50 let.
Turistka Marta Kravčíková nás zve na vycházku za památnými stromy v blízkém okolí a Víkendy bez nudy vám představí muzeum, o kterém jste možná nikdy neslyšeli. Stačí zalistovat na stranu 29.

Za celou redakci přeji hezké čtení.

Samuel Truschka, šéfredaktor