Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku Policie ČR

  • V ulici Vlachova zapálil 5. října ve 4.30 zatím nezjištěný pachatel kontejner na plast, od kterého vzplanul i kontejner na papír. Žárem byly poškozeny i další kontejnery – na nápojové kartony, na elektroodpad a kontejner na barevné sklo. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslená na 22 000 Kč.
  • Dne 3. října v dopoledních hodinách rozlomil neznámý pachatel vložku zámku dveří bytu v ulici Brdičkova. Byt prohledal a odcizil uschovanou finanční hotovost. Poškozením dveří a odcizením hotovosti způsobil majiteli bytu škodu ve výši 5 000 Kč. Pachatel k provedení vloupání využil velkého pohybu osob a hluku, neboť v domě probíhala rekonstrukce společných prostor.
  • V pondělí 2. října kolem půl druhé v noci zasahovala policejní hlídka v ulici Píškova. V přízemí domu zadržela pachatele úmyslného poškození skleněné výplně zadních vstupních dveří domu. Muž byl opilý, byla mu naměřena hodnota 2,5 pro mile alkoholu v dechu. Podle jednání a vyjadřování ani nevěděl, kde se nachází. Po zdokumentování případu byl převezen do záchytné stanice k vystřízlivění. Společenství vlastníků domu způsobil škodu ve výši zhruba 500 Kč. Zřejmě vyšší škodě a dalšímu řádění pachatele zabránilo rychlé telefonické oznámení jeho jednání na bezplatnou linku 158.
  • V neděli 1. října kolem poledne odcizil při probíhajícím sportovním utkání ve sportovní hale nezjištěný pachatel z neuzamčené šatny třem poškozeným tři mobilní telefony v celkové hodnotě 22 000 Kč. Tento případ není ojedinělý a uvádím ho proto, že s novým školním rokem začaly i sportovní aktivity ve sportovních halách a v tělocvičnách samotných škol. Organizátory těchto akcí žádám, aby dbali i na zabezpečení odložených věcí sportovců.
  • Neznámý pachatel okradl 27. září mezi 19.30 a 19.40 cestujícího v autobusu MHD. Mezi stanicemi Řeporyjské náměstí a Luka mu odcizil z kapsy bundy, kterou měl poškozený po celou dobu na sobě, pánskou peněženku s doklady a platební kartou. Způsobená škoda je 15 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra