Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Je nám pětatřicet let

Naše mateřská škola Večerníček ve Vlachově ulici 1501 ve Stodůlkách byla slavnostně otevřena 30. září 1983. A tak jsme si 19. září připomněli její už 35. výročí.

Listováním v kronice jsme si vybavili předchozí léta, během kterých se ve Večerníčku vystřídalo téměř 2 100 dětí. Za ty dlouhé roky jsme absolvovali spoustu kulturních a sportovních akcí, škol v přírodě i bezpočet výletů. K již zmíněným aktivitám přibyla ještě výuka angličtiny, hry na flétnu, plavecký výcvik, keramika, sportovní a míčové hry nebo vědecké pokusy.

Všechno, co jsme se ve školce naučili, jsme také úspěšně zúročili. Zúčastnili jsme se například festivalu mateřských škol Pražská Mateřinka, kde se nám podařilo probojovat se až do celorepublikového kola v Nymburce. Také jsme získali několik cen v různých výtvarných a sportovních soutěžích.

Velkou proměnou prošel také interiér naší školy, byly zrekonstruovány dětské toalety, šatny dětí, zázemí pro personál, přípravné kuchyňky, nakoupili jsme nový nábytek do tříd a školu barevně vymalovali. Nesmíme zapomenout zmínit září 1997. Tehdy jsme otevřeli třídu s prodlouženým a celotýdenním provozem, abychom pomohly maminkám, které pracují do pozdních odpoledních hodin nebo v noci. Postupně jsme podle potřeby rodičů upravili provoz školky do 18.30 hodin. V budoucnu bychom chtěli postupně vybudovat z naší stárnoucí zahrady  zahradu přírodní a vytvořit tak pro naše děti příjemné a bezpečné prostředí. Pětatřicetiletou historii jsme si připomněli výstavou fotografií, dětských prací, ale také získaných cen a ocenění.

Odpoledne nám zpříjemnilo vystoupení DJ Veselá Huba plné písniček, zábavy, balónkové a bublinkové show. Nesměl chybět ani velký narozeninový dort, který nám upekla paní Dočekalová se svou neteří Nikolkou, a spousta dalších dobrot od našich skvělých rodičů. Všem moc děkujeme.

Růžena Bečková, ředitelka školy