Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Řeporyjské divadlo zahajuje

První prosincovou sobotu bude velký sál sokolovny v Řeporyjích patřit divadlu. Za podpory městské části Praha-Řeporyje a TJ Sokol Řeporyje zde 1. 12. slavnostně zahájí činnost divadelní scéna nazvaná příznačně – Řeporyjské divadlo. Jako první vystoupí spolek Divadlo A jiné s představením Velká doktorská pohádka.

Řeporyje jsou městskou částí s více než 4000 trvale hlášenými obyvateli. Ale když rodiče s dětmi chtějí vidět živé herce nebo náročnější diváci strávit večer ve společnosti dobré hry, musí podniknout dlouhou cestu do centra Prahy či alespoň do jiných městských částí. To už teď neplatí. Řeporyjské divadlo bude působit pod křídly místní organizace Sokola a nabídne jak programy pro děti, hry z per klasiků i současných autorů, tak i koncerty nebo setkání s autory.

Divadelní soubor Divadlo A jiné není řeporyjskému publiku zcela neznámý. V předešlé sezoně působil v nedalekém Divadle Na Manoušce a nyní se stává stálým souborem Řeporyjského divadla.

„Náš záměr přispět Řeporyjím k vlastní kulturní tváři pokračuje v novém působišti. Zahajujeme naším nejnavštěvovanějším představením, coby příslibem příjemných setkání nejen u divadla,“ říká principál souboru Ondřej Suchý.

V sobotu 1. prosince od 17 hodin se mohou diváci těšit na veselý rodinný podvečer. A co je nejlepší? Jako dárek k otevření divadla je vstupenka zdarma. Rezervace probíhají na www.reporyjskedivadlo.cz nebo na telefonním čísle 704 221 012.

Ondřej Karaffa