Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Barvám neutečeš

Poslední zářijová sobota v Centrálním parku patřila běžcům. Konal se tu další ročník oblíbené akce Barvám neutečeš. Účastníky čekala pět kilometrů dlouhá trať napříč celým Centrálním parkem s několika barevnými zónami. V každé byl ten, kdo jí proběhl či prošel, zasypán barvou, takže v cíli všichni účastníci hýřili barvami doslova od hlavy až k patě. Běh, ve kterém není důležité vyhrát, ale zasportovat si a přitom se i dobře pobavit, odstartoval starosta David Vodrážka.

„Nejenom takovéto aktivity, ale obecně všechny, při kterých se sportuje, plně podporujeme. Přesto, že se tato akce s výstižným názvem Barvám neutečeš uskutečnila na třináctce poprvé, zúčastnilo se jí 4,5 tisíce lidí. Společně, bez ohledu na věk a výkonost, strávili v Centrálním parku příjemné odpoledne. Po loňském roce plném lockdownů je pro nás všechny více než příjemné trávit čas venku, setkávat se a zasportovat si. Věřím, že si tento den všichni maximálně užili a děkuji organizátorům za skvěle připravenou akci,“ řekl starosta David Vodrážka.

„Běh Barvám neutečeš zavítal do Prahy už posedmé a děkujeme městské části Praha 13, že nám umožnila tuto akci uspořádat na tak krásném místě, jakým je Centrální park. Cílem běhu není vyhrát, ale zábavnou formou rozhýbat širokou veřejnost. Snažíme se děti i rodiče přilákat ke sportu a o tom běh Barvám neutečeš je,“ dodal Antonín Pospíchal, organizátor běhu.

Lucie Steinerová