Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Byla oceněna nejhezčí PF 2022

Koncem loňského roku vyhlásila radnice v rámci místní Agendy 21 soutěž o nejhezčí PF 2022, do které se zapojilo všech deset základních škol Prahy 13. Na začátku října ocenil nejlepší návrhy starosta David Vodrážka.
„Soutěž jsme vyhlásili v době, kdy byly školy zavřené. Chtěli jsme tak podpořit děti na distanční výuce v kreativní činnosti. Během několika týdnů jsme dostali stovky novoročenek, které jsme před hodnocením rozdělili podle věku autorů do dvou kategorií. Děkuji všem tvůrcům, kteří se do soutěže zapojili a výhercům gratuluji. Nejlepší novoročenky použijeme, samozřejmě se souhlasem autorů, jako oficiální přání vedení radnice,“ řekl starosta David Vodrážka. „Oceněno bylo celkem čtyřicet tvůrců – dvacet žáků prvního a stejný počet žáků druhého stupně, kteří získali hodnotné ceny. Navíc byly uděleny i ceny starosty, místostarostů a radních. Vážíme si tvorby všech dětí, proto na prosinec připravujeme výstavu v prostorách radnice, kde budou návrhy PF 2022 k vidění,“ dodala radní Aneta Ečeková Maršálová.

Vítězové obou kategorií – Alex Hrubý, I. stupeň ZŠ a Gilbert Friedman, II. stupeň ZŠ – získali také zvláštní cenu starosty Davida Vodrážky, který tato PF použije jako oficiální vánoční přání.

Lucie Steinerová