Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Další obrovský úspěch fotbalistů Sokola Stodůlky

Ve čtvrtek 7. října se uskutečnilo semifinálové kvalifikační kolo celorepublikového turnaje s názvem Pohár mládeže, kterého se účastní týmy z celé republiky, včetně těch prvoligových.
Kluci z ročníku 2013 prošli pouze se dvěma těsnými porážkami suverénně oběma předchozími koly a těšili se na semifinálový los. Ten byl však hodně neúprosný. Výlet do Písku, začátek v deset hodin dopoledne a soupeři z kalibru těch nejtěžších. Posuďte sami. V tzv. skupině „smrti“ byly následující týmy: Dynamo České Budějovice, Bohemians Praha, 1. FK Příbram, FK Táborsko, FC Písek a FC Benešov. Všechno kluby současné nebo minulé ligové scény. Stodůlečtí kluci však byli vůči soupeřům stejně nemilosrdní, jako zmiňovaný los k nim. Na konci turnaje slavili první místo. Se šesti výhrami a jedinou porážkou byli nečekaným vítězem turnaje. Kluci se už teď těší na finále, které se za přítomnosti televizních kamer uskuteční na začátku května příštího roku.
Poděkování patří všem hráčům, zejména pak Petru Slepičkovi, Matěji Strakovi, Tomáši Hlušci, Kubovi Hrubému, Štěpánovi Strakovi, Lukáši Fedorkovi, Stefanu Lazarevičovi a Davidu Škábovi. Děkují trenéři ptačí letky 2013: Petr Slepička, Luděk Straka, Pavel Hlušec a také lékař a vedoucí zájezdů týmu Jan Hrubý.

Václav Sailer, předseda TJ Sokol Stodůlky