Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Opět jsme zažili Butovice jinak

Letošní čtvrtý ročník sousedských slavností Zažít Butovice jinak je za námi. A zase byl skvělý! Rádi bychom moc poděkovali všem lidem, kteří přišli a zejména těm, kteří se podíleli na organizaci a programu.
Akce se opět konala na náměstí pod Trifotem u metra Nové Butovice, které přímo vybízí k tomu, aby se stalo veřejným prostorem a lidé se na něm potkávali.
Program jsme zahájili cvičením na schodech, které vedlo Peace Yoga Studio. Hudební složku pak otevřel butovický soused a umělec Jan Roušar se svým showmanským vystoupením ve jménu Elvise Presleyho. Po něm následovalo vystoupení dětí ze souboru Melodika, Mili Soukupová se „svými“ dětmi představila Zumbu, příjemné zklidnění přinesla pohádka Světlušky a Světluškové od Aničky Thelmer Suchánkové. A to se již připravovaly děti, které od letošního roku docházejí do nově otevřeného tanečního studia HB dance, nemohla chybět ani stálice mezi vystupujícími, kterou je folklorní taneční soubor Lučinka. Ve dvou blocích vystoupil i muzikant-všeuměl Petr Samšuk se svou hrou na akordeon nebo akrobati z AirGym Art Company.

Korunou celé sobotní akce bylo vystoupení kapely Lozt Mezcal, která to rozparádila tak, že se nikomu nechtělo domů. Je třeba říct, že před nimi se návštěvníci dostali do varu již velmi populární výukou kubánských tanců, jako jsou salsa či bachata vedenou kluky z klubu La Macumba. Za ozvučení všech vystoupení děkujeme Tomášovi Tichému.
Nicméně nejenom vystupující byli lákadlem celé akce, o radost a potěšení se totiž postarali i další – ze Stoklasy tradičně nabídli tvořivou dílnu, Masérna Fingerka zase masáže, šperky si mohli lidé koupit od Káti z Handoo resin, v rámci swapu od Komunitních zahrádek Praha 13 si mohli odnést kytky nebo balonkovou výzdobu od Lucky Krejčí, vyzkoušeli si práci s různými materiály u Kutil junior, nádherné krajkové výrobky nabídla Lenka Veselá – Vesellenka textile art. Všichni se také mohli zúčastnit charitativního bazárku, jehož výtěžek téměř 18 000 Kč byl věnován nadaci Spolu na draka, konkrétně Viktorce a Marijánce. O jídlo a pití se tradičně postaraly řeznictví Masology, Meat up fire, bar Pohoda, restaurace Trifot, robotická vinárna Cyberdog, Cup and Cake, Mamas bakery a další.
Všem ještě jednou moc děkujeme, bez jejich pomoci, času a ochoty bychom takovou akci sami nezvládli.
Na závěr zbývá zmínit příslib, že se už teď můžete těšit na pátý ročník! Ať se vám daří, přejeme vám krásný podzim.

Andrea a Aleš