Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pětadvacátý ročník Dne proti rakovině

Městská část Praha 13 se také letos zapojila do Dne proti rakovině. Vedení úřadu přímo před radnicí nabídlo místním občanům možnost na úspěšný osvětový projekt nejen přispět, ale také se dozvědět více informací.
„Den proti rakovině letos slaví 25. jubileum a velice si vážím faktu, že se i letos přímo před radnicí povedlo tento projekt podpořit. Všechny žluté kytičky, které jsou symbolickým darem pro každého, kdo přispěje, našly své majitele. Nejdůležitějším posláním je preventivní osvěta a děkuji všem, kteří se již čtvrt století do této veřejné sbírky zapojují. Šíření informací o možnostech včasné prevence onkologických nemocí může zachránit mnoho životů,“ řekl starosta David Vodrážka.
„Letošní ročník je zaměřen na prevenci onemocnění ledvin, močového měchýře a prostaty – trojici důležitých orgánů. Sbírka je určena také na zlepšování života onkologických pacientů a samozřejmě podporuje i vědecký výzkum,“ dodala radní Aneta Maršálová Ečeková.
Každý, kdo si před radnicí Prahy 13 kytičku zakoupil, dostal vedle informačních materiálů i malou pozornost jak od městské části, tak od Ligy proti rakovině.

Lucie Steinerová