Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vypadat ještě lépe může kdokoli


Převážná většina žen bez rozdílu věku se snaží, aby vypadala dobře. Ať už odpovídajícím oblečením, líčením a samozřejmě i účesem. A právě kadeřnické služby budou tématem krátkého rozhovoru s paní Monikou Duchačovou, za kterou můžete zajít do kadeřnictví v Domě sociálních služeb Lukáš, Trávníčkova 1746.

Vy se věnujete převážně dámám a pánům, kteří jsou dříve narození, což je dáno umístěním kadeřnictví. Jsou tyto ženy otevřené výraznějším změnám?
Dříve, než odpovím na otázku, bych asi měla určitou věc uvést na pravou míru. Umístění kadeřnictví skutečně evokuje domněnku, že moji zákazníci jsou jen z řad seniorů. Ale není tomu tak. Mezi mé klienty, stejně jako je to v každém jiném kadeřnictví, patří lidé každého věku. Chodí ke mně ženy, muži, mladé slečny nebo děti. Určitý rozdíl tady ale přece jenom je. Zákazníci v seniorském věku mají zvýhodněné ceny. A je pravda, že početně jsou v převaze. Je to pochopitelné, někteří tady přímo bydlí, jiní sem chodí do klubů, do stacionáře, na pedikúru... A tak se současná návštěva kadeřnictví vlastně nabízí. A teď k vaší otázce – starší ženy o změny moc nestojí. Jsou zkrátka na určitou barvu vlasů, jejich délku a střih zvyklé. Ale když už se ke změně rozhodnou, nelitují. Každá vizážistka, stylistka i kadeřnice vám potvrdí, že když odvede dobrou práci, udělá ze starší dámy „holčičku“. Možná ne přímo holčičku, ale ubere jí pěkných pár let. A to je pak velká spokojenost na obou stranách. Když je žena otevřená změně, tak ji určitě provedeme.

Jak to vypadá s kosmetickými přípravky? Respektují vaši klienti ty, s kterými pracujete, nebo jsou tací, kteří řeknou: „Ale já používám jinou značku, takže mám všechno s sebou“?
To se mi opravdu nestává. Samozřejmě, že když má zákazník nebo zákaznice nějaké zdravotní problémy a přinese si své kosmetické přípravky, tak to plně respektuji. Jinak si myslím, že tady používané přípravky jsou skutečně kvalitní a zákazníci jsou s nimi spokojení.

U kadeřníků bývají občas problémem objednací lhůty.
Samozřejmě i já pracuji podle objednávek. Když ale kdokoli zavolá na telefonní číslo 607 740 858, určitě najdeme ten nejlepší termín. To víte, že jsou dny, kdy se nezastavím. Stačí pár složitějších účesů do společnosti, nějaké barvení, melíry... Pomalu se blíží doba plesů nebo předvánočních večírků a to bývá práce dost, ale do týdenní lhůty bychom se měli vejít.

Eva Černá