Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Listopad ve Mlejně

Mlejn láká na folkové koncerty, slovenskou činohru i k nahlédnutí do tvorby studentů choreografie. Listopad zahájíme oslavou 35. výročí Folklorního souboru Lučinka. První sobotu v měsíci zatančí všechny skupiny od nejmenší Přípravky až po dospělé Mlynáře, k tanci i poslechu zahraje Muzička a Dudácká muzika Praštěnka a nebude chybět výstava fotografií mapující historii souboru.
Hudební fanoušky zveme na dva koncerty folkových legend. Vedle Asonance, kterou není třeba představovat, sál Mlejna rozezní také vícehlasé vokály kapely Nezmaři, která představí písně ze svého nejnovějšího alba.
Ze Slovenska do Mlejna zavítá autorská inscenace Dušana Vicena A rozhodnutie daj nám dnes. V podání divadelního souboru Yarmat se můžete 11. listopadu těšit na skutečnou rekonstrukci zdánlivě neskutečné události. Následující večer bude jeviště patřit studentům tance a nonverbálního divadla pražské HAMU, kteří v rámci projektu Nová Generace uvedou svá nejnovější díla. První ze dvou inscenací Is This Enough choreografky Adély Kašparové propojí současný tanec se street dance, druhá, The Miners Ester Trčkové, převede do tance téma neustálého hledání štěstí.
U nového ještě chvíli zůstaneme. V sobotu 26. listopadu startujeme sérii workshopů zaměřených na hudební tvůrčí proces. První ze semi- nářů připravila písničkářka, muzikantka, multi instrumentalistka a lektorka Monika Sonk. Zaměří se na práci s hlasem, improvizaci nebo looping. Zájemci se mohou hlásit na www.mlejn.cz, kde najdete také kompletní program.

Eva Roškaňuková