Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Nejprve zkrácený a zjednodušený přehled spáchané trestné činnosti za období od 11. října do 10. listopadu. Místní oddělení Stodůlky v této době mimo další případy zpracovávalo 52 vloupání do vozidel, 25 případů odcizených vozidel, 8 nálezů odcizených vozidel, 20 vloupání do bytů, kanceláří nebo sklepních kójí, 25 ostatních krádeží (zejména krádeže peněženek, dokladů a mobilních telefonů z kabelek a tašek) a 4 případy krádeží kabelek uložených v nákupních vozících.
     
  • Jako případ se šťastnějším koncem pro oznamovatele lze označit událost ze 2. listopadu, kdy majitelka bytu na stodůleckém sídlišti oznámila vloupání. Na místo byla vyslána policejní hlídka, která zjistila, že syn majitelky při odchodu z bytu sice zámek vchodových dveří uzamkl, ale mimo zárubeň. Naštěstí nedošlo k žádnému poškození ani odcizení věcí.
     
  • Právě probíhá a zakrátko bude vrcholit nákupní horečka. V obchodech, které patří do našeho služebního obvodu, i na přilehlých parkovištích budete v předvánoční době potkávat zesílené hlídky policistů, které budou dohlížet na klidný průběh vašich nákupů. Přesto se vždy přesvědčte, že jste uzamkli a zajistili vozidlo, nenechali otevřené okénko nebo kabelku na sedadle. Ztráta vašich věcí by vám určitě pokazila vánoční radost.

Přeji všem čtenářům hezké a klidné Vánoce.

za MOP Stodůlky kpt. Jaroslav Vondra