Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bojujeme i za Libora

Podzimní část hokejbalové sezony HC Kert Park Praha je za námi. Na jejím sklonku zasáhla náš klub tragická nehoda kapitána A-týmu, reprezentanta a především skvělého kamaráda Libora Topolánka. Libor působil v Kert Parku sezonu a půl, v létě roku 2015 přestoupil z Vlašimi. Na klubové úrovni ovládl kanadské bodování extraligy, získal pět extraligových titulů, dále Český, Evropský a Světový pohár klubů. S českou reprezentací se stal dvakrát mistrem světa a jednou ovládl juniorský šampionát. Vždy ho byla plná kabina, nerad prohrával a svou touhou po vítězství dokázal nakazit i spoluhráče. Opustil nás nejen výjimečný hráč, ale především vynikající člověk a kamarád. Libore, moc děkujeme za vše, co jsi pro náš klub a český hokejbal vykonal. Nikdy na tebe nezapomeneme.

Listopadová utkání tak především patřila Liborově památce. Lužinští hráči ji uctívají, jak nejlépe umějí. Extraligový A-tým od oné události ještě neprohrál. Ba naopak, jasně přehrává jednoho soupeře za druhým, o čemž svědčí i samotné výsledky. Nejprve deklasoval Sudoměřice v poměru 12:1, poté si podruhé smlsl na loňském mistrovi z Pardubic v poměru 8:4.

A stejně skvěle si vede i mládež. Nejmladší kategorie minipřípravky obsadila na dvou dalších turnajích první a druhé místo, přípravka pak dokonce na posledním turnaji v Litoměřicích neobdržela ani jednu branku. Mladší dorostenci zatím ve své extraligové jízdě poznali hořkost porážky pouze jednou s vedoucí Plzní, jinak však proti ostatním soupeřům dominují.

Lužinští hokejbalisté pořádají nábor hráčů od 6 do 14 let. Přijďte mezi nás! Tréninky pro ročníky 2008 a mladší probíhají každé pondělí a středu od 17.30, ročníky 2007 a starší každé úterý a čtvrtek od 17.00. Více informací na www.kert-park.cz/nabor.

Michal Pěch