Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Betlém u Kuželkárny v novém kabátě

Betlém v Centrálním parku u Kuželkárny, který vyrobily děti z výtvarných dílen Domu dětí a mládeže Stodůlky, dostane letos nový kabát. Ten původní poznamenal zub času, a tak nové malované biblické postavy tentokrát vyšly z rukou pedagogů domu dětí, kteří v této nelehké době zavřených kroužků a dalších aktivit pro děti, mládež i dospělé vymysleli spoustu zajímavých projektů a společně na nich pracovali. Jedním z nich bylo i malování nového betlému do Centrálního parku. Tvořili podle výtvarného konceptu Nely Gallatové, která navrhla jednotlivé postavy i celkové aranžmá a ve spolupráci s panem Bohdanem Pardubickým je připravila k další realizaci a následné instalaci v parku.
Při adventní procházce tak můžete i letos v Centrálním parku vidět především hlavní postavy biblického vánočního příběhu. Pannu Marii a svatého Josefa, Ježíšovy rodiče, při péči o právě narozeného syna. Marie s Josefem ve městě Betlémě nenašli místo, ve kterém by se ubytovali, a tak porodila Maria Ježíška ve chlévě a uložila ho do jesliček k zakládání sena. Kromě Svaté rodiny jsou součástí betléma i další postavy. Zejména Tři králové, kteří přinášejí novorozenému Spasiteli dary z Orientu.
Součástí vaší procházky může být i návštěva výstavy betlémů, umístněné ve vstupní hale budovy radnice naší městské části. Betlémy jsou malá dílka z výtvarných či rukodělných dílen DDM Stodůlky, která vznikla v minulých letech. Nově můžete letos vidět také keramický betlém, který vymodelovala umělecká keramička a lektorka našich keramických kroužků paní Bára Bušinová. Těšíme se na vás a přejeme vám hezké adventní chvíle prožité pozastavením se při našich malých dílech.

Dům dětí a mládeže Stodůlky