Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dotace na pořízení ekologického vytápění v domácnostech

Ministerstvo životního prostředí ČR a Státní fond životního prostředí ČR připravují na rok 2022 vyhlášení výzvy č. 4 dotačního programu Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze – pořízení ekologického vytápění v domácnostech.
Tato výzva bude zaměřená na výměnu kotlů 1. a 2. emisní třídy a to zejména u sociálně slabých domácností. Sociálně slabá domácnost je taková, která má průměrný roční příjem na člena domácnosti (žadatele) menší nebo roven částce 170 900 Kč. Příjem musí být doložen daňovým přiznáním za rok 2020. Výjimku z povinnosti prokázat průměrnou výši příjmu domácnosti mají v současné době občané pobírající důchod a studenti.
Předmětem podpory je náhrada kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za:

  • tepelné čerpadlo
  • kotel na biomasu
  • plynový kondenzační kotel

Výčet podporovaných zařízení je uveden na www.svt.sfzp.cz.
V souvislosti s výše uvedeným prosíme občany (potenciální zájemce) o spolupráci na vytvoření seznamu žadatelů. Ten bude prostřednictvím Magistrátu hl. m. Prahy předán na Ministerstvo životního prostředí ČR. Na základě tohoto seznamu bude stanovena výše alokace, která bude Praze přidělena.
V případě vašeho zájmu prosíme o zaslání identifikačních údajů (jméno a příjmení, rok narození, místo realizace, adresa rodinného domu/bytové jednotky, telefonní číslo, e-mail) na ivanovae@praha13.cz, nebo písemně na adresu: Úřad MČ Praha 13, Odbor životního prostředí, Eva Ivanova, Sluneční nám. 2580/13, 158 00 Praha 5.
Termín: do 15. 12. 2021.

Eva Ivanova