Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nové dětské hřiště

Vedení Prahy 13 spolu s dětmi z Mateřské školy Ke Koh-i-nooru symbolicky otevřelo na louce mezi ulicemi K Hájům a Za Mototechnou dětské hřiště. Místo již vysloužilého dřevěného letadla na ní pro děti vyrostla salaš, kterou hlídají tři ovečky.
Na louce u lesa stálo několik let dřevěné letadlo, které bylo oblíbeným zastavením pro rodiny s dětmi i školní vycházky. Nicméně po mnoha letech užívání dosloužilo a městská část na stejném místě rozmístila nové herní prvky, tentokrát inspirované přírodou. „S ohledem na místo jsme zvolili tématiku, která se na louku u lesíka skvěle hodí. Prolézačka symbolizuje salaš, před kterou dvě dřevěné ovečky hlídá i beran. Jednotlivá dětská hřiště v celé městské části průběžně obnovujeme a všude, kde je to možné, používáme přírodní materiály,“ informoval starosta David Vodrážka.

„Původní dřevěné letadlo už bylo nutné z bezpečnostních důvodů odstranit. Každá venkovní instalace se přece jen časem opotřebuje. Dnes místo něj mají děti k dispozici multifunkční domeček s novou dopadovou plochou a „pasoucí se“ ovečky s beránkem, jež mohou při hraní využít. Jsem si jistá, že stejně jako na dalších hřištích v naší městské části i zde děti stráví čas plný zábavných her,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.

Lucie Steinerová