Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pomoc má mnoho tváří

Patronkami projektu jsou Mahulena Bočanová a Kateřina Sokolová

Služby pro lidi s autismem celorepublikově chybí. V Praze pomůže Diakonie – staví pro ně dům a tím i jistoty pro rodiny.
V České republice žije přes 3 tisíce lidí s autismem, kteří jsou těžce nebo úplně závislí na podpoře a péči druhých. Odpovídající sociální služby pro ně ale kriticky chybí, hlavně ty celoroční. Jedním z kroků, jak zajistit dostupnější služby a zbavit rodiny strachu z nejistoty, může být nově vznikající celoroční domov se zvláštním režimem pro dospělé lidi s autismem, který staví organizace Diakonie Praha. Přispět na něj může každý prostřednictvím sbírky.
Celý projekt bude stát zhruba 20 milionů korun, stavba od srpna běží a je potřeba plně pokrýt její financování. Část peněz stále chybí. Diakonii se podařilo sehnat velkorysého partnerského dárce, který zdvojnásobí peněžní dary došlé na speciální sbírkové konto do 10. prosince 2021. Podpora od veřejnosti má teď tedy ještě větší význam.
Pokud byste se chtěli zapojit a pomoci, můžete poslat dar na speciální sbírkové konto 20001-127747339/0800 nebo přispět přes darovací formulář na www.novydomov.diakonie.cz.
Diakonie 10. listopadu spustila nový benefiční e-shop s kolekcí Mám to na triku. Jde o kolekci autorských triček od českých umělců a fajn kreativních osobností, kterou pro Diakonii společně navrhli. Výtěžek z prodeje (www.mamtonatriku.cz) jde právě na stavbu nového domova pro lidi s autismem.

-red-