Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Spojovací schodiště na Lužinách získává novou podobu

Městská část Praha 13 zahájila opravu spojovacího schodiště mezi ulicemi Archeologická a Zázvorkova. Toto značně exponované místo získá i unikátní podobu – profesionální graffiti na bocích schodiště inspirované zelení. Schodiště se nachází kousek od stanice metra Lužiny nad tubusem linky B a pochází ze stejné doby, kdy se metro na Lužinách stavělo.
Do konce roku bude opraven povrch schodů a naistalováno ocelové zábradlí, odborný zásah vyžaduje také svislá konstrukce v části schodiště. Posledním krokem bude úprava povrchu, který se musí nejprve očistit od sprejerských výtvorů. Specialitou těchto oprav bude ovšem finální úprava.
„Všechny nás dost trápí sprejerské vandalství na veřejných místech a tak jsme se rozhodli, že do opravy tohoto schodiště zapojíme sprejery profesionály, kteří na boční strany stavby navrhnou a následně i vytvoří celistvé dílo. Věřím, že tak postupně zkultivujeme nejen toto místo, ale i další v naší městské části a motivujeme tak místní tvůrce graffiti ke kvalitní a systematické práci,“ řekl starosta David Vodrážka. Předpokládaná doba realizace je dva měsíce, v novém roce ho již místní obyvatelé budou moci použít v nové podobě.

Lucie Steinerová