Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vesmírná mise P-13

Lákají vás hry v terénu a chcete se dozvědět více o místě, ve kterém žijete, nebo často pobýváte? Pojďte objevit zákoutí a zajímavá místa třináctky. Zcela nová geolokační hra rodinných týmů Vesmírná mise P-13 vás hravě provede Prahou 13. Čekají na vás tři procházkové okruhy s lákavými příběhy – Šafránka Trilobitová, Prokop Hůrka, Jakub Buta – ztracení členové posádky, kteří zde prováděli výzkum. Vaším úkolem bude je najít a pomoci jim. Stanete se vesmírnými záchranáři, kteří se ocitli na planetě P-13.

Po zachycení SOS signálů je třeba vypátrat stopy ztracených průzkumníků či různé indicie, které vás postupně dovedou do cíle. V průběhu hledání budete plnit úkoly a zároveň poznávat místa, instituce, zajímavosti, přírodu či historii. Okruhy jsou dlouhé od 2 km do 6 km a jsou vhodné pro malé i velké chodce, stejně dobře se dají absolvovat i s kočárky, na odrážedle nebo na kole.
Rozhodli jste se objevit planetu P13 a stát se vesmírným záchranářem? Stačí si stáhnout aplikaci umístněnou přímo na webových stránkách www.ddmstodulky.cz. Mise začínají na Slunečním náměstí před radnicí Prahy 13. Po úspěšném splnění na vás v recepci DDM Stodůlky čeká zasloužená odměna.
Hra vznikla za finanční podpory MČ Prahy 13 v rámci podpory Koncepce rodinné politiky MČ Praha 13.

Zdeňka Hiřmanová