Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku říjen 2010

  • Ve čtvrtek 9. září odpoledne na přemostění z Píškovy ulice přes Jeremiášovu na Velkou Ohradu využil neznámý pachatel nepozornosti ženy v okamžiku, kdy odesílala ze svého mobilního telefonu zprávu. Telefon jí z ruky vytrhl a utekl. Okradená žena uvedla popis pachatele a předložila doklady o koupi telefonu, nutné k provedení jeho blokace. Způsobená škoda činí 2 000 Kč.
  • Ve středu 8. září byl na našem místním oddělení oznámen nález několika plechovek s toluenem a acetonem, které ležely v příkopu u silnice (ul. K Zadní Kopanině). Je možné, že je mohlo ztratit projíždějící vozidlo. Nález byl předán do ztrát a nálezů, kde je možné si ho vyzvednout.
  • V úterý 7. září ve večerních hodinách došlo k vloupání do školy. Pachatel se dostal až do počítačové učebny, kde z lavic odcizil celkem 35 notebooků zn. Emachiness G725, čímž způsobil škodu ve výši 400 000 Kč. V pátrání po pachateli nám pomáhají fotografie pořízené z videozáznamu bezpečnostních kamer.
  • Dne 3. září přijalo naše oddělení oznámení o krádeži větší finanční hotovosti z firemního trezoru. Na místě byl jako mechanoskopická stopa zajištěn zámek trezoru a daktyloskopické stopy, které vyhodnotí specializované pracoviště.

npor. Jaroslav Vondra, MOP Stodůlky