Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Dne 8. září dopoledne rozbil neznámý pachatel sklo pravých zadních dveří vozu VW a ze zadní sedačky odcizil pánskou koženou tašku s finanční hotovostí, brýlemi, kreditními kartami, pasem, občanským průkazem a kartou zdravotní pojišťovny. Okradený muž uvedl, že před vloupáním v autě několikrát byl, vždy ho odemkl a opět zajistil. Pachatel využil prodlevy, kdy muž u svého vozidla nebyl. Při šetření budeme kromě dalších informací o pachateli spoléhat i na kamerové záznamy. Škoda, která vznikla poškozením vozidla i odcizením věcí se pohybuje ve výši 100 000 Kč.
     
  • Začátkem září jsme přijali oznámení majitele bytu, který se domnívá, že nájemce zřídil v jeho bytě pěstírnu konopí. Policistům předložil nájemní smlouvu, z které vyplynulo, že jméno nájemce je smyšlené. Vyšetřování převzala kriminální služba, majiteli zůstal zdevastovaný byt.
     
  • Začátkem září oznámil muž krádež mobilního telefonu. V ranním metru usnul a dosud neznámý pachatel mu rozřízl kapsu kalhot. Poškozený tak přišel o telefon v hodnotě 3 000 Kč. Vyšetřování bude probíhat dnes běžnými prostředky, které mohou k nalezení telefonu pomoci, odcizený mobil může také za určitých podmínek, se kterými je poškozený seznámen, policie zablokovat.
     
  • Dne 4. září jsme ve spolupráci s hlídkou Městské policie Praha 13 prošetřovali činnost sprejera, který na veřejném sportovním hřišti pomaloval část betonové zdi. Pachatel se hájil také tím, že plocha je určena k legálnímu sprejování. Podle našeho zjištění ale Praha 13 zatím takovou plochu nemá. Přečin poškození cizí věci jsme zpracovali ve zkráceném přípravném řízení a předali k rozhodnutí státnímu zástupci.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra