Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Šedesát let ve škole s úsměvem

Paní učitelka Blanka Fabiánová slavila 24. září krásné 80. narozeniny. Nikdo by tomu ale nevěřil, protože vypadá skvěle, stále se usmívá a je plná energie. A co víc – stále ještě učí! Teď už sice na FZŠ Mezi Školami „jen“ zaskakuje a vypomáhá v družině, ale ještě do loňského roku tam měla částečný úvazek. Ve školství působí paní Blanka  Fabiánová bezmála 60 let. Celých 13 let byla ředitelkou Základní školy Truhlářská v Praze 1. Ve FZŠ Mezi Školami učila od roku 1994 do roku 2004 na plný úvazek přírodopis, chemii a později první stupeň. Kolegové ze školy ji s úsměvem označují za něco jako „přírodní úkaz“ a s obdivem oceňují, jak dokáže každého nabít energií. Prý je také jedinou učitelkou, která za přidělení suplování děkuje.

Suplovat měla i 23. září, ale pak se rozhodla přijmout pozvání na radnici. Tam jí k narozeninám popřáli starosta David Vodrážka, místostarostka Marcela Plesníková, vedoucí odboru školství Evžen Mošovský, ředitel školy Petr Vodsloň a jeho zástupkyně Marta Šefčíková.

Kromě květin obdržela oslavenkyně plaketu J. A. Komenského za dlouholetou záslužnou práci ve školství s  pamětním listem a od školy zlatou brož. K zástupu gratulantů se připojujeme a přejeme paní učitelce pevné zdraví, hodně sil a stále tu dobrou náladu, kterou umí nakazit i své okolí.

Samuel Truschka