Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Není čas na nudu

V průběhu celého září si mohli obyvatelé městské části vybrat a zajít na některou z desítek akcí, které se konaly v rámci Festivalu volného času Prahy 13. Důraz byl letos kladen na sportovní akce. Ty v rámci programu Praha – evropské hlavní město sportu 2016 finančně podpořil Magistrát hlavního města Prahy.


Svou činnost a nabídku představily sportovní kluby, sbory hasičů i zpěváků, skautské oddíly, nejrůznější spolky a samozřejmě také největší organizace z oblasti volného času – Dům dětí a mládeže Stodůlky a Základní umělecká škola Stodůlky. Proběhly turnaje v hokejbalu, basketbalu, malé kopané, kuželkách nebo plážovém volejbalu. Děti si vyzkoušely atletiku, fotbal nebo badminton, cyklisti vyrazili na kola, senioři se zase utkali v pétanque a vydali se na pochod. Nechyběly méně známé sporty jako lukostřelba, flyboarding nebo japonská bojová umění v centru Avaloka. V Centrálním parku probíhalo cvičení, masáže a malé koncerty. Kulturní dům Mlejn zase hostil pěvecké sbory, taneční skupiny a divadelní představení. Mezi větší tematické akce festivalu patřily druhé Pražské medobraní, Den zdraví, Svatováclavské odpoledne se STOPem, Pražské cyklozvonění, Voříškiáda nebo Klubobraní v Klubu JednaTrojka.

Praha 13 připravila pro své obyvatele skutečně unikátní a pestrou nabídku aktivit, ze kterých si mohl vybrat opravdu kdokoli – od intelektuála po kutila. Záštitu převzali zástupce starosty Petr Zeman a předseda výboru pro výchovu a vzdělávání Vít Bobysud, který také nejčastěji akce zahajoval a oceňoval vítěze. Lví podíl na organizaci a logistickém zabezpečení celého festivalu má tradičně Bohdan Pardubický z kanceláře starosty, který akce domlouval, vyráběl všechny diplomy, zajistil ceny, občerstvení, dopravu materiálu, výstavbu stanů a ozvučení. U většiny akcí osobně byl a ještě fotografoval. Zaslouží opět velké poděkování. Dík patří zástupcům všech zúčastněných organizací a skupince pracovníků radnice, kteří pomáhali se stany a nábytkem. Festival končí v neděli 9. října – nabitý program posledního dne najdete v kalendáři akcí na str. 35. Tak ještě přijďte!

Samuel Truschka