Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pes potřebuje hlavně lásku

V sobotu 3. září se v Centrálním parku uskutečnil první Psí den s Prahou 13, jedinečná akce pro psy a pejskaře, ale i pro všechny ostatní zájemce. Uspořádal ho Psí magazín (www.psimagazin.cz) ve spolupráci s městskou částí a pod záštitou starosty Davida Vodrážky, který předával ceny vítězům soutěží.

Program byl plný ukázek psích sportů, první pomoci, soutěží a přednášek. Běžel se psí dostih, pes tahal auto, zdarma se čipovali psi, radil veterinář. Pod dohledem komisaře z Pelhřimova proběhla soutěž o první rekord ve skoku psa do výšky. Do České knihy rekordů byl zapsán 110 cm vysoký skok záchranářského belgického ovčáka Ejse chovatele Josefa Skrejvala.

Tři psí útulky představily na pódiu své pejsky k adopci. Asistovala jim herečka Bára Hrzánová, která každému útulku věnovala několik tisíc korun. Řada stánků nabízela stravu a produkty pro psy a mazlíčkové ochutnávali. Velký zájem zaznamenala originální přehlídka osobností se svými pejsky – přišly Martina Gavriely, Miluška Bittnerová, Patricie Solaříková, Míša Tomešová Doubravová, Roman Tomeš, Tereza Mátlová a Petr Fejk. „Spousta lidí se mě ptá, co speciálního dávám svým pejskům, že jsou takoví energičtí a vitální. S oblibou odpovídám, že hodně lásky,“ svěřila se Míša Tomešová.


Díky nádhernému počasí zaznamenala akce účast více než dvou tisíc návštěvníků. Téměř tisícovka psů se k sobě chovala přátelsky a na louce po nich nezůstala jediná památka, tak byli jejich páni disciplinovaní. Mám radost, že se nám první ročník takhle povedl,“ pochvaluje si organizátorka akce Karolína Hájková. „Jsem z průběhu dne opravdu nadšená a na příští rok máme spoustu dalších nápadů.“

Karolína Hájková a redakce