Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Open Mic na třináctce

Druhou říjnovou sobotu od 18.00 bude v prostorách restaurace Trifot (Na Zlatě 1, Nové Butovice) odehrán premiérový autorský večer písničkářů, folkových hudebníků a bluesmanů. Se svým krátkým programem vystoupí šest folkových muzikantů. Například kytarista, hráč na foukací harmoniku, skladatel, textař a zpěvák Vilda Roubíček. První verše napsal už v 6. nebo 7. třídě základní školy a byly to verše nadmíru zábavné především pro spolužáky. Sborovna taktně mlčela ☺. Na střední škole sepsal pro vánoční koncert první šlágr o profesorech a pochopitelně vyzdvihl všechny jejich kladné stránky. Studenti křičeli smíchy a každý z profesorů se poznal. Dostal to od nich zpátky u ústních maturitních zkoušek ☺. A tak nějak to pokračovalo až do dnešního psaného a herního projevu, kdy se tak trochu z rebela stal na folkové undergroundové scéně stálicí. Snaží se psát pozitivní písničky, které posluchači něco řeknou. Jeho domovskou kapelou je band zvaný Přestavník (Běchovická country folková kapela), kde hraje právě na foukačku a zpívá.

Hostem večera bude vynikající písničkář, kytarista a fenomenální hráč na foukací harmoniky Láďa Zítka z Bystřice nad Pernštejnem. Ten se představí na závěr programu s dvacetiminutovým blokem toho nejlepšího ze současného blues folku.

Akce se uskuteční ve formátu tzv. otevřené scény, kdy kromě pozvaných umělců může přijít kdokoli a předvést jednu autorskou skladbu. Další večer proběhne 11. listopadu opět v restauraci Trifot. Více na www.facebook.com/praha13openmic/, vstupné je dobrovolné.

Slávek Maděra