Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Když pes přeskočí svého pána

V Centrálním parku proběhl 3. ročník Psího dne s Prahou 13. Tato již tradiční akce byla směsicí skvělé zábavy, pomoci, novinek a vzdělání. Návštěvníci mohli vidět oblíbené soutěže – psí dostih a závod ve skoku do výšky, ve kterém se i letos povedl zapsat rekord. Útulky zde nabízely psy k adopci a v celém parku se odehrával po celý den bohatý program.

Velký zájem vyvolala módní přehlídka Rebel Dog za účasti VIP osobností, které přišly svou přítomností akci podpořit. S pejsky se na pomyslném molu prošla Kateřina Brožová, Romana Jáklová, Michaela Kuklová nebo Miroslav Etzler či Aneta Vignerová. Někteří z nich na přehlídce nevedli své pejsky, ale vybrali si útulkové.

Návštěvníci se svými psy si v průběhu celého dne mohli vyzkoušet psí hernu, agility, nechat pejskům ochutnat pamlsky či dát svého pejska zdarma načipovat. Největší očekávání vyvolala soutěž ve skoku do výšky. I letos se sešlo 80 psích závodníků, kteří se přišli pokusit překonat rekord z minulého ročníku. Vítězem se s přehledem stal výmarský ohař „Shedy“, který pokořil hranici 135 centimetrů. Tím překonal vítězný skok z loňského roku o deset centimetrů a nastavil tak laťku hodně vysoko i pro další ročníky. Obrovské ovace vyvolala po skoku do výšky také Staf Bull show pod taktovkou Daniela Zďárského. Ten vtáhl diváky do děje a tak mohli poměřit sílu s pitbulem, který na závěr dokonce utáhnul vůz Toyota i dětmi.

Jan Hájek, pořadatel Psího dn