Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Parníkem na Zbraslav

Ve středu 11. září se z přístaviště od Čechova mostu vydala s téměř dvěma sty pasažéry na palubě výletní loď Cecílie proti proudu Vltavy na Zbraslav. Na Cecílii, která se svými třemi palubami a třiapadesáti metry délky patří k největším vltavským plavidlům v Praze, pořádala městská část Praha 13 pod záštitou starosty Davida Vodrážky plavbu lodí pro seniory z naší městské části. Z paluby lodi byl krásný výhled nejen na historické srdce Prahy, Vyšehrad, Podolskou vodárnu, ale také na přírodní scenérii obou břehů Vltavy. Výlet nabídl vynikající příležitost, aby se mohli členové klubů seniorů, kterých je v současné době registrováno již třináct, navzájem poznat a popovídat si.

Zároveň všichni ocenili možnost neformální konverzace s panem starostou, místostarosty Marcelou Plesníkovou a Davidem Zeleným nebo radní Anetou Ečekovou Maršálovou. K dobré pohodě přispělo nejen krásné slunečné počasí, ale také tombola, pohoštění i vystoupení jazzové kapely na horní palubě.

Závěrem všichni účastníci obdrželi Pamětní list a jako dárek „Vzpomínkovník“, kam si mohou lepit nejen tradiční samolepky s datem a motivem výletu, ale také si do něj zaznamenávat své zážitky z dalších akcí pořádaných naší městskou částí.

-red-